Amazin' Ramadan Special - Celebrate heriatge flavours with a modern & healthy twist!

Thursday, 29 September 2011

me and study...=)

salam...




Bagaimana kamu anis dengan study????ok?
setakat ni ok....tapi frust gler dengan taxation...tapi,,,hati ni selalu menidakkan result yang aku dapat itu...
Kenapa ek???macam xpuas hati....insyaAllah,,,itu bukan result aku...hehe...tapi kalau itu sudah tertulis result aku...aku akan terimanya dengan hati terbuka....maybe Allah hendak uji kekuatan aku...who know's?
Test taxation yang kedua akan berlangsung pada hari jumaat...good luck to you Anis and to all my friend especially SPHT student...=)

RATING
REAL PROPERTY GAIN TAX
INCOME TAX..
bersiap sedia la dengan killer topics tue...
Selagi ada usaha,,,selagi itu kita boleh berjaya...
Amboi2 kamu Anis,,pandai bermadah...padahal satu apa xstudy lagi..
STOP IT!!!...hehe
Dalam kesibukkan dengan test, assgnment, kelas ganti....hati aku tidak sabar untuk pulang ke rumah...xsabar rasanya nak cuti...yang penting otak aku dah kat rumah kot..hoho
2 minggu lagi untuk menjelangnya final exam..........persediaan awal harus dilakukan agar ku tidak kecundang di medan peperangan...
Peluru tambahan telah diberi oleh oleh mereka2 yang lebih pakar supaya aku bersedia untuk melawan semua musuhku....
TUNGGU aku...

taxation
pengajian malaysia
english

Akan ku perangi kau habis-habisan...=)

JADUAL SEPANJANG SEMESTER 3

STUDY LEAVE :
3/10/11-7/10/11

FINAL EXAM :
10/10/11-12/10/11

TAKLIMAT LATIHAN INDUSTRI :
13/10/11

CUTI SEMETER :
14/10/11-20/11/11

LATIHAN INDUSTRI :
21/11/11

RESULT SEMESTER 3 :
31/10/11

FACILITATOR MJM SESI 2011/2012
31/10/11-3/11/11

Ada tugasan yang lebih penting untuk bersama-sama bakal juniorku...huhu
Tahniah kepada mereka yang berjaya itu....
ok la time to sleep.....
my KA pun dah tidur.....selamat malam...

salam..




Friday, 16 September 2011

Kau Cipta Kasih

Buat dia Khairil Azmi Bin Hussin,,,semoga kamu happy2 saat ini...=)
Kebahagiaan mu adalah satu kegembiraan bagi aku...seriously..
'If I Hate You,,Why Until Now I Still Love You' hehe
Ungkapan ini sering ku ucapkan kepadamu...yang pasti,aku buntu untuk menjawab persoalan mengapa aku sering mengungkapkan ayat ini buat mu...
Yang pentingkan...Aku mahu minta maaf atas segalanya...
         "mengenali mu satu kebetulan..
           mencintai mu satu anugerah.."
Untuk meninggalkan mu satu kekejaman yang tidak mungkin aku lakukan...
InsyaAllah...itu janjiku,,,


ini semua kenangan kami time study sama2 dulu,,
sekarang,,dia sudah menamatkan pembelajarannya pun...
ok KA kita tunggu 22 Nov k...tahniah atas kejayaanmu...
Hasil pembelajaran awak selama 5 semester berbaloi juga....
Tahniah setinggi-tinggi tahniah....=)
Selamat menggunakan Dewan Jubli yang serba merah itu untuk hari bersejarah kamu....
Hari tue kamu ada tanya apa yang akan ku pesan ketika dirimu konvo nanti...
"Aku nak kamu doakan aku dapat juga konvo macam mu time kamu menerima segulung sijil itu.."
Mudah2an Allah pekenankan...InsyaAllah...=)



Harapan,,,
Harap inilah pengakhirannya.........
Happy Ending,,,
Derita yang pernah aku dan kau lalui,,
menjadi sejarah yang paling pahit...
InsyaAllah,,tidak akan ku ulangi sejarah itu....
Segala rajukmu,,akan ku cuba melayan...
kerana aku ada kamu...=)
Terima Kasih Kamu....

Saturday, 10 September 2011

Hati

JIka dia Jodohku....kekaLkanlaH kami...
Jika dia bukan Jodohku,,luputkanlah dia Dari ingatan dan Hatiku..
Akan Ku terima dengan hati yang terbuka..
Akan ku terima sebagai mana aku teriMa perpisahan antara Aku dengan insaN sebelumnya..
InsYaAllah...walaupun ia paHit untuk ku telan,,
sePanjang hari ini,,serius...semangat aku betul2 Lemah...
apa Aku fikir???dia, dia dan Dia????
Mungkin....
Facebook,,,,,,
mungkin juga ia membuatkan hati aku betul2 sakit,,
kadang-kadang aku Xfaham dengan hati ku senDiri,
Cemburu telampau ke,,,
kalau perlu..akan ku lenyapkan Laman sosial itu dari Hidupku..
kerana ia juga pernah menjadi masalahku dulu..
jika laman itu menjadi dia gembira,,aku redha..
biar aku undur diri dari laman itu..
gemar melayan???
maybe itu sikapnya....
sikap itu membuatkan aku betul2 sakit...
sakit sangat2.....
Bagaimana aku nak ubati hati ini?
itu menjadi persoalan di dalam kotak pemikiran ku ini..
serius,,aku sendiri jarang melayan kawan2 blainan jantina ni lebih2 tapi dia???
sebenarnya,,aku hormat dia...hormat tapi.....ini dia balas..
memang la niat bukan curang tapi ia sedikit demi sedikit menbawa ke lembah kecurangan...
itu yang paling aku takut..
sEkali aku terkena...sampai bila2 ia menjadi peringatan bagi ku
Dia sayang aku,,,aku pun sayang dia...
itu je Yang aku nak dia tahu...
Kehilangan dia merupakan satu mimpi ngeri...
Penat la,,,mengenali,menyelami dan berkongsi hati ini...
Kalau boleh,,harap ini yang terakhir...
Aku tahu, kemahuan kau turut sama mengangguk menyetujui aku kan...

ini sahaja yang dapat ku coretkan............
KA/AK..:'(

Thursday, 8 September 2011

Akhirnya..........:'(

BrothersDoa Perpisahan 

Pertemuan Kita Di Suatu Hari
Menitiskan Ukhwah Yang Sejati
Bersyukurku Ke Hadrat Ilahi Di Atas Jalinan Yang Suci

Namun Kini Perpisahan Yang Terjadi
Dugaan Yang Menimpa Diri
Bersabarlah Di Atas Suratan
Ku Tetap Pergi Jua

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah Hamba Mu

Mencari Hidayah Daripada Mu
Dalam Mendidikkan Kesabaranku
Ya Allah Tabahkan Hati Hamba Mu
Di Atas Perpisahan Ini

"Teman Betapa Pilunya Hati Menghadapi Perpisahan Ini.
Pahit Manis Perjuangan Telah Kita Rasa Bersama. Semoga
Allah Meredhai Persahabatan Dan Perpisahan Ini. Teruskan
Perjuangan"

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah HambaMu

Senyuman Yang Tersirat Di Bibirmu
Menjadi Ingatan Setiap Waktu
Tanda Kemesraan Bersimpul Padu
Kenangku Di Dalam Doamu

Semoga Tuhan Berkatimu


Buat kawan-kawanku yang tersingkir,,tabah dan cekalkan la hatimu...mungkin,,ada yang terbaik lagi Allah akan beri kepadamu semua,,,aku akan doakan yang terbaik untuk korang semua...
aku tahu korang punya perasaan,,,itu la sebab aku malas nak berjumpa dengan korang,,better aku duduk senyap2 dulu dalam bilik...InsyaAllah...Hari Perpisahan nanti pasti aku jumpa korang..
T'ingat time camp kat sungai pisang hari 2....memang best gler dengan korang,,,semangat kita bersama memang kuat...itulah pihak pengurusan puji batch kita...korang tahu sebab apa???sebab tali kerjasama kita semua memang kuat...=)
9 orang pergi,,memang sakit la bagiku....aku tak tahu apa yang aku fikir sekarang ni....macam blur2 je...pas sorang2 aku tengok menangis,,,
butir2 nasihat yang selalu keluar dari mulutku juga terkaku di situ...aku tak tahu kenapa jadi macam 2...mungkin terkejut dengan salam perpisahan ini...
MEREKA.....

 Tinggal kenangan,,,,,,,,
:'(     Kuatkan kami yang masih bertapak di sini untuk terus melangkah tanpa mereka semua...


Kerana dia sahabat,,aku masih bertapak di sini..

Aku tak tahu nak tulis apa lagi tapi thank you very much di atas sharing, caring anda semua...aku amat menghargainya...walaupun kita tidak la serapat mana tapi...mesti ada tercalit kenangan kita bersama...
kat sini gak aku ada pic kita orang sambut besday En iz...atau Izwan Izzuddin Syah,,td ada satu je permintaan beliau,,beliau nak potong kek bersama-sama mereka yang tersingkir...

time ini,,air mata ku tidak dapat di tahan lagi...aku tak tahu kenapa aku selemah ini???
pape pun kt sini tercalit juga sebuah memori yang tak mungkin aku,,bukan aku tapi kami lupa.....
tidak sangka,,,rupa-rupanya kejutan kami buat En Iz menjadi....
Sebelom majlis ini bermula,,,En Iz mengimamkan kami ketika solat isyak..ia tetap menjadi memori...susah sekarang nak cari pensyarah seperti beliau...=)

 so swetttt......=)
 kami dalam kenangan.................
malam besday En Iz....aku??simple je...hahaha

 En Iz time ni,,,huhu...die malu....org suap2 die...
SELAMAT HARI LAHIR YANG K'29 EN IZWAN IZZUDDIN SYAH,,,SEMOGA PANJANG UMUR DAN DI MURAHKAN REZEKI SELALU...=)
Assalammualaikum...
selamat malam....

Minal Aidil Wal Faizin

Hari ini hari kelapan raya Aidilfitri,,alhamdullah aku masih diberi peluang untuk bernafas di dunia ini…
so,,pada kesempatan ini aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin kepada :
  • Keluarga tercinta,,,abah, ibu, adik2, tok, wan , pak lang, mak lang, pak su, mak su, pak teh, mak teh dan kaum2 yang sewaktu denganye…huhu
  • Buat dia yang tersayang……..Selamat Hari Raya Maaf Zahir…Batin xpayah k..hahaha…Semoga kamu gembira bersama-sama keluarga tercinta pada hari lebaran nanti…
  • Dan tidak lupe juga buat kawan2  tersayang…Ainis Salwani, Siti Norfatihah dan Intan Shafinaz….xsabar nak jumpe korang…kita raye same2 k…=)
  • Lastly…jangan lupe….Selamat menyambut Hari Kebangsaan..tapi dh 8 hari berlalu dah,,xpe2 semangat itu masih ada...=)
Sebenarnya kan,,aku tulis ni dah lama just xpost je sebab...maklum lah kat kampung time 2...line ciput je,,geram betul aku...so,aku tangguh la dlu,,,ari ni bru ada masa untuk semua itu....
 cuba teka biskut apa 2???
ha,,time susun ni la kena tegur dek mak cik 2..."aiii...siap b'love2 lg..." time 2...gler malu aku...ha3
 ni paling best...aku buat biskut ni cm pro je....hahaha,,,gulung je pun...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.....MAAF ZAHIR DAN BATIN,,
 Me with Khaisara...ye ke nama dia???hahaha...ntah,,,aku panggil dia sara je...pape pn,,dia la peneman aku masa kat rumah hari 2...
Aku dan adik2....yang paling penting aku paling tembam...adoiiii!!!!
 ibu...........I love You...=) IBU,,Mintak ampun,,mintak maaf... :'(
 ni Izzati,,Nurul Izzati..nakal bukan main...
 =)
dua2 ni anak sepupu aku...
k lah...salam,,kita akan berjumpa di lain hari k...
Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png