Amazin' Ramadan Special - Celebrate heriatge flavours with a modern & healthy twist!

Sunday, 11 May 2014

kebahagiaan mereka. kebahagiaan aku :)



Assalammualaikum semua. Alhamdulillah. YES bagi kredit free boleh la aku update blog ni. |hahaha| Dekat sebulan dah aku kat rumah. Still belum puas okey goyang kaki. |huhuhu| Minggu lepas.. Cuti kan? Abah bawak kita orang p pantai merdeka. Bawak naik bot lagi |jakun!| -..-"

Btw memang dah lama aku tak pergi pantai merdeka tu. Eh, nampak sangat tipu. Bukan. Maksud aku macam ni, aku dah lama tak pergi pantai merdeka naik bot. Last naik bot pun time aku darjah berapa tah. Time tu still tak pindah kedah lagi. Lama dah kan? Family aku memang jarang pergi pantai merdeka. Kalau tanjung dawai tu.. Ha, memang favourite. P pekena ikan bakaq. Memang best.

Tapi tak pelah, cuti kali ni pergi pantai merdeka pun okey. Bawak pulak yang tersayang kan? |hahaha| Apa-apa pun terima kasih encik abah dan puan ibu. Dan tak lupa juga buat adik-adik kesayangan. Dan kepada encik kacak baju biru dan adik comel baju merah.. Thanks sudi datang negeri 3musim ni. |kedah ada musim bunga okey. Hahaha| Tak paham sudah -.-"

Okey la tu datang sini dapat pergi tanjung, laut, pantai dan sungai. Sawah padi je tak sempat nak ajak pergi sebab kering kontang. Kalau tak, dah lama ajak berkubang dalam bendang bersama kerbau-kerbau kesayangan. |hahaha| Ibu dan abah pun asyik bawak dorang berjalan. Aku pulak kena duduk rumah. Abah kata, tak muat kereta nak pergi ramai-ramai. Aku terus menjerit. Tak fair!. Tak fair! Okey fine, aku tipu.

" Abah nak pergi mana? " - aku
" Nak bawak khairil beli tiket. " - encik abah
" Nak pergi berapa ramai? " aku
" Kami p empat orang dah la. Nak p ramai-ramai buat apa. Bukan nak hantar orang p umrah sampai ramai-ramai nak p. " encik abah.

Aku tepuk dahi. Dah terkena dengan encik abah. Boleh pulak encik abah pekena aku. 

Okey. Terima kasih untuk semuanya. Sayang kamu semua ketat-ketat (^________-)

sakura malaysia!

terima kasih semua.


semalam. jumaat 9 mei 2014. result semester tiga aku keluar. serius. tak bersemangat langsung nak tengok. rasa dan perasaan pun entah hilang ke mana? tu la. main-main lagi semester tiga :( 

tapi aku tak main-main pun. serius. subjek susah giler. aku tak mampu. yang aku mampu menangis. Allah. carrymark aku rendah. test aku hanya paras hidung. macam tak ada harapan untuk dapat result baik, maksud aku result cemerlang. dean list jauh sekali.

Ibu call, aku asyik mengadu.. test ni aku tak boleh buat. susah. carrymark sikit. ibu pun mungkin risau dengan prestasi aku. maaf ibu. anis tak bagi ibu risau tapi anis nak ibu doakan banyak-banyak untuk anis. untuk kejayaan anis. nak nangis tapi aku cuba tahan. aku tak mampu. suara bergetar. mungkin ibu dengar dan ibu mula suntikan kata-kata semangat buatku. belajar rajin-rajin. buat semampu boleh. dah usaha. Allah pasti tolong. terima kasih ibu.

" semoga berjaya."
sebaris ayat daripada abah melalui pesanan ringkas turut mengharukan jiwaku. rapuhnya kau!

" kenapa awak menangis ni? " diam. " cuba bagitahu saya, kenapa menangis? " masih diam.
" Saya.. saya cuma takut tak boleh jawab esok." suara getar. Allahhu :'(
" ingat Allah. istighfar. ingat ibu abah. Awak dah study kan? InsyaAllah boleh jawab. Dah jangan menangis lagi. " masih diam.
terima kasih di atas nasihat. terima kasih di atas semangat dan kekuatan.
" jawab elok-elok. ingat Allah. semoga dapat menjawab dengan sebaiknya dan selancarnya... bla... bla.. bla..."

serius. encik tunang memang taip mesej panjang sangat sebelum diri ini berangkat ke dewan peperiksaan. Setiap hari bila jadual exam pada hari tersebut pasti ada mesej daripadanya. semangat dan dorongan tak pernah kering diberikan. egonya dan marahnya kepadaku dibuang ke tepi. biasala aku ni selalu buat dia marah. btw terima kasih sangat-sangat.

" saya mintak maaf. maafkan saya. saya tak nak semua ni effect kepada exam awak esok. kita lupakan apa yang berlaku. " ujarnya.

terima kasih kerana memahami. saya harap sangat Allah terus mengizinkan saya untuk terus menghargai awak. InsyaaAllah.

berkat usaha dan doa semua. Alhamdulillah. dean list again. 3.62. alhamdulillah. syukur.

Terima kasih Allah. syukur alhamdulillah
terima kasih ibu dan abah serta adik-adik
terima kasih encik tunang, khairil azmi bin hussin
terima kasih lecturers :
sir fazli, ustaz hamdi, sir halil, madam liza, madam shaz, madam puteri, madam mudirah, madam lizi, madam has, lans koperal yana and miss ong.
terima kasih kawan-kawan semua.

thank you very much.
tahniah jugak buat rakan-rakan semua. semester depan usaha lagi kuat okey dan doakan untuk kejayaan aku dan kawan-kawan. Assalammualaikum.
Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png