Amazin' Ramadan Special - Celebrate heriatge flavours with a modern & healthy twist!

Friday, 15 May 2015

full love



Assalammualaikum semua :) Alhamdulillah. Harap semua sentiasa dalam kesihatan yang baik dan sentiasa dilindungi Allah. InsyaAllah. Btw tak ada apa yang penting pun aku nak kongsikan ni tapi pentingla jugak untuk aku. Confius. |hahaha| Result semester lima aku dah keluar tadi. Bukan baru tadi la tapi 12 tengah malam tadi. Aku dapat cek pun dekat dekat pukul 1.


"Bangunla wak, saya dah ready nak tahu result ni."

"Okey okey. Tapi macam mana nak log out email saya ni ek?" haa.. sudah. Sebab aku sendiri pun tak tahu macam mana nak log out. Uitm memang cek result melalui email je. Mudah.

Berapa minit kemudian. Tiada apa-apa bunyi langsung. Nafas dia pun aku tak dengar. Aku berdebar. Serius lagi pantas dari tadi. Eh, kenapa dia senyap ni.

"Dah tengok ke result saya?" 

"Belum lagi" aku masih setia menunggu. Tangan kaki.. Tak payah nak cakapla.. Memang sejuk.

Di hujung talian masih senyap. krikk krikk krikkk

"Dah cek belum?"

"Dah." Suaranya perlahan dan ucapan ringkas. Aku berdebar giler. Nada suara macam tak enak. Macam kecewa pun ada. Aku tak keruan. Kenapa nadanya berubah? Teruk sangat ke result aku? Kalau ye pun kali pertama cek kan result aku, tak payahla nak kecewa macam tu sekali. Ni tuan punya result lagi sayu tahu tak bila dengar nada sayu je. |huuuu|

"Berapa saya dapat?" Nada aku macam tak sabar tapi rasa macam tak sedap hati pulak. Serius.

"CGPA 3.5.. GPA 3.48" ringkas tunangku menjawab. Aku tak tahu rasa apa sebenarnya. Rasa kecewakah. Rasa sedihkah. Rasa masam masam maniskah. Entah.

"Alhamdulillah. Terima kasih tolong cek kan result saya. Dah itu yang saya usaha. Dapat tu je la." Aku dah cover habis baik nada suara aku. Actually memang aku kecewa dengan diri aku tapi siapalah aku untuk menidakkan result yang aku dapat tu. 

"Awak tak nak cek sendiri ke?" talian masih ada. Cuma aku banyak diam. Memang aku nak tidur je lepas tu.

"Tak nak la. Dah tu awak cakap, memang saya percaya kat awak la. Dahla. Jom tidur."

Tiba tiba whatsapp baru masuk. Siapa lagi kalau bukan dari si pemanggil yang tengah on phone dengan aku ni. Ya dari tunang aku. 

< Alhamdulillah. Tahniah sekali lagi buat awak :D rezeki Allah buat awak, ibu dan abah. Syukur sangat sangat > haaa siap bersekali dengan bukti sekali. Gambar  screen shoot result 


Alhamdulillah

3.82 untuk semester ni

Syukur


Terima kasih kepada semua yang mendoakan aku. Ibu abah, adik adik, tunang, pensyarah dan kawan kawan. Syukur sangat. Mesti pening lecturer tanda dan semak exam paper aku. |hahaha| Lagi lagi kertas account. Dahla kira tak balance. Lepas aku kira tak balance, memang lepas tu aku jawab tak ada perasaan la. Syukur dapat B. Yang empat lagi subjek aku A. Syukur. Rezeki Allah. Aku pun tak harap rezeki sebesar ni Allah nak bagi. Syukur. Terima kasih ibu abah, adik dan awak sebab banyak bagi semangat untuk buat yang terbaik. Tahniah jugak buat kawan kawan yang berjaya. Yang tak berjaya li nanti buat betul betul.

Friday, 1 May 2015

MAY!!!



Semoga May membawa berita gembira buat aku. InsyaAllah.
Tak lupa juga berita gembira juga untuk family
dan
Berita gembira buat awak, khairil azmi bin hussin. insyaAllah.
Bersyukur dengan kehidupan dulu, kini dan selamanya
Cukup dengan kasih sayang family dan orang orang sekeliling
Alhamdulillah!
Syukur! 
Terima kasih untuk semuanya.




ikhlas, anis khalilah bt abdul rani

berlapuk -.-''



Assalammualaikum semua. Alhamdulillah.. Aku dah mula cuti semester. Seronoknya!! :D Sekarang baru ada masa nak menaip. Macam tipu je. Aku bukan baru 'bermula' cuti tapi dah hampir 3 minggu bercuti. Hampir seminggu cuti aku habiskan kat Kluang, Btw tak la sampai seminggu, empat hari je pun. Kerja aku bukan duduk rumah time pergi kluang tu.. Aku tahu berjalan je. Tak reti langsung duduk rumah, |hahaha| Memang best la lepas exam tu dapat pergi jalan-jalan. Memang dapat release tension. Malas nak fikir benda yang tak patut difikirkan (*.*)

Sekarang aku nak kongsi tentang final exam aku haritu. Nak kata senang.. Susah. Nak kata susah. Memang susah. Tak tahiu la tu. Hanya mampu berdoa je. Andai tertulis rezeki buat aku, aku terima dengan hati terbuka dan andai ia bukan rezeki aku.. aku redha. Yup! Aku redha ya Allah ;') semoga aku kuat! Allahhu :)


Valuation of Special Properties :
Core subject. 4credit. Hari pertama aku bertempur dengan subject ni. Aku jawab apakah? Aku pun tak tahu. |hohoho| Tak pelah. Dah usaha dan dah jawab pun. Mungkin lecturer pun dah habis tanda. Mungkin. Aku nak menyesal apanya lagi kan? Alhamdulillah. Dah sehabis baik pun jawab. Tapi tak tahu sehabis baik macam mana aku jawab tu. Mungkin bagi aku betul tapi sebaliknya salah. Mungkin bagi aku salah tapi sebaliknya betul. Entahla. Usaha. Doa. Tawakal. Redha. Fuhhhh! (0.*)"


Building Maintenance and Property Management :
Ni pun subject core dan 4credit. Hari ketiga peperangan bersama subject ni. Memang tinggal separuh nyawa jugakla. Kejap nak ingat balik apa soalan dia? |hahaha| Okey. Aku ingat dah. Hurmm.. Aku rasa aku ada hentam. Hentam sajalah labu, asalkan jawab. |hahaha| Tapi aku confius dengan penggunaan ayat english aku. Semoga puan lecturer memahaminya. Maaf madam (0.-)


Introduction to Financial Accounting and Reporting
Hari kedua aku bertempur. Memang kaw-kaw. Risau dengan subject ni. Ya Allah. Semoga Allah permudahkan segalanya. Makin berdebar-debar jantung ni taktala  menaip kesah subject ni. Stress aku jawab subject ni. Agak-agak apa la result dia? Tak apalah! Allah kan ada. Yakini Allah! InsyaAllah berjaya semuanya. Dan tak lupa juga buat kawan-kawan yang lain.. InsyaAllah, kita akan berjaya. Ni baru introduction, dah kelam kabut.. Pening pening, stress stress. Tapi memang tabikk la dengan budak accounting, bijak sangat. Korang memang hebat! :D


Principle and Practice of Marketing :
Ni pun hari kedua. Accounting petang dan subject ni pagi. Untuk subject ni, tak ada la aku karang sangat ayat. Yang mana aku ingat je aku tulis. Otak aku pun kadang pun bukan ingat semua. Biasalah dua subject satu hari. Otak pun tingtongtingtong. Tapi bersyukur sangat sebab Allah banyak tolong aku. Mungkin doa restu ibu abah dan lecturer. Alhamdulillah :')


Land economics :
Subject terakhir aku untuk semester lima! Tak sabar nak tunggu detik 12 tengah hari ketika itu. Jarum panjang jam menunjukkan tepat ke angka 12 bermakna aku bebas dah dari peperangan dan pertempuran mental dan fizikal. Memang tak sabar nak habis exam. Mana tak seronoknya, malam tu nak bertolak dah balik kluang. Aku pun tak tahu sama ada aku tak sabar nak habiskan exam atau nak balik kluang. |kahkahkah| Seriously, memang nak jerit je "AKU BEBAS!!" lepas pengawas peperiksaan sentuh dan kutip question paper milik aku. Bagi subject ni pun mencabar jugak sebab aku goreng goreng goreng. Jangan sampai hangus sudah. Aku hanya berserah sahaja kepada Allah.Yang aku yakin sekarang ni, Allah dah tahu apa keputusan aku. Semoga Allah permudahkan segalanya. Amin :))


Kalau korang tanya, macam mana exam aritu? Aku memang tak ada jawapan, Aku tak tahu nak jawab apa? Senang atau susah tengok saja result aku. Lagipun, exam tak ada pun yang senang.. ye tak? Sabar je lah. Yang penting redha ibu abah dan lecturer. Doa mereka sangat penting. Okey kawan-kawan, doakan semoga aku dapat result yang cemerlang untuk semester ni. Bukan sekadar cemerlang dalam keputusan bertulis malahan cemerlang jugak dengan praktikal yang dilakukan. Amin. Didoakan juga buat kawan-kawan yang lain. Selamat maju jaya kawan-kawan sekalian (,")


Stop kat sini dulu la ye, jaga diri baik baik. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga hubungan dengan ibu abah dan jaga hubungan dengan lecturer. Tak lupa juga, jaga hubungan dengan orang sekeliling. InsyaAllah. Anda semua akan tenang dan selamat. Salam Jumaat dan assalammualaikum ;)


15mei2015. dupdapdupdapdupdapdupdapdupdapdupdapdupdapdupdapdupdapdupdap <3


Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png