Amazin' Ramadan Special - Celebrate heriatge flavours with a modern & healthy twist!

Tuesday, 30 August 2016

ANABIHA'S BIRTHDAY GIVEAWAY



Klik banner untuk join okay, hadiah menarik menanti anda. So good luck! ^^

Wednesday, 24 August 2016

Mini Giveaway Lucky Nine



Klik banner untuk join. Macam biasa la kan. Akan berakhir pada 2 sepetember 2016 ni. Moh ler kitee join. Good luck! ^^

Pencarian Bilik Sewa Mudah - hidup.my




Assalammualaikum dan haiii semua :)  Hari ini Anis nak review sikit tentang bilik sewa di hidup.my Sesiapa yang mahu mencari housemates boleh klik banner di atas. InsyaAllah. Ia akan memudahkan urusan anda. Sebelum ini, Anis juga tidak mengetahui kewujudan laman web hidup.my sehingga dijemput untuk review. Alhamdulillah.. Lepas ini moga mudah jugaklah Anis guna untuk mencari housemates suatu hari nanti. InsyaAllah


Okay, hidup.my telah dilancarkan pada bulan Oktober 2015 dan tujuan utama laman web ini ditubuhkan adalah untuk memudahkan kita sebagai pelajar dan eksekutif muda yang baru memulakan pekerjaan dan gaji masih tahap suam suam kuku untuk mencari bilik sewa yang selesa. InsyaAllah hidup.my boleh membantu anda. Trend kini, pengguna lebih menyukai mencari bilik sewa di laman sosial seperti faceboook dan Mudah.my. Walau bagaimanapun ia nya bukan laman web khusus seperti tujuan utama iaitu mencari bilik sewa kerana maklumat di dalam media sosial bercampur aduk berbanding anda membuat pencarian bilik sewa di hidup.my -  http://hidup.my/search-people/


Laman web pencarian bilik sewa mendapat galakan daripada pengguna kerana di sini terdapat :

 Map Function -
Anda mahu cari bilik sewa di mana? Lembah Klang dan sekitarnya? Kedah, Johor, Selangor dan sebagainya. Cuma taip di kotak yang disediakan dan search sahaja. Kemudian, ia akan keluar bilik sewa kosong yang mencari housemates. Mudah bukan?

 Price Range -
Range paling tinggi atau maksimum adalah sebanyak RM2000. Ini adalah sewaan paling mahal tapi still okay jika hidup di bandar besar seperti Kuala Lumpur. Jika mahu hidup selesa, tidak salah jika kita keluarkan duit lebih. Betul tak? Memandagkan kita semakin pantas mengorak langkah ke tahun 2017, kos sara hidup semakin tinggi. Oleh itu, menyewa bilik adalah satu inisiatif untuk menyimbangi kewangan dalam hidup. Tapi serius, hidup.my amat membantu anda yang berada di tahap 'middle income' dan 'low income'. Di price range ini, anda boleh taip harga bilik yang anda mampu di ruang disediakan. Dan ia akan keluar keputusannya. Mudah.

 Find a housemates - Contact User
Jika anda beminat dengan bilik tersebut, anda disarankan untuk menghubungi tuan rumah tersebut. Contact number terletak di sebelah kiri gambar bilik yang mahu disewa.


Di sini juga, hidup.my mempunyai Dua Option bagi memudahkan anda semua iaitu :

 People looking for a room -
Yang ini, Anis sudah terangkan macam di atas.. Anda yang masih tercari cari bilik sewa yang kosong.

 People looking for a tenant -
Yang ni pula adalah anda sebagai tuan rumah yang ingin mencari penyewa bilik di rumah. 

Ia amat memudahkan bagi dua golongan ini iaitu kepada penyewa dan tuan rumah. Berminat? Anda boleh sign in di SINI  Di sini, pelbagai maklumat boleh disertakan jika ingin menyewa bilik kepada potential tenant seperti binatang kesayangan dibolehkan tinggal di rumah tersebut atau tidak, bangsa, jantina dan sebagainya. Maksudnya macam rules la untuk tinggal bersama di dalam sebuah rumah. Cewahh. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh rujuk di laman web tersebut.



hidup.my mudah digunakan kerana tidak perlu memuat turun aplikasi tersebut. Ia juga mobile friendly kerana tidak menyusahkan pengguna. Just klik pautan http://hidup.my/search-people/ anda sudah boleh mencari bilik yang sesuai dan juga boleh mencari penyewa baru bagi rumah anda. Sekali lagi, sangat sangat mudah. Kini maklumat hanya berada di hujung jari anda sahaja memandangkan warga Malaysia kini kesemuaannya celik IT. Alhamdulillah.


Besarlah harapan, semoga review ini dapat memudahkan anda anda dan anda yang ingin mencari bilik sewa. InsyaAllah. Tidak lupa juga, yang ingin mencari penyewa bilik di teratak anda. Boleh juga guna laman web ini. Jangan segan segan dan jangan malu malu ye ;) Sekali lagi, hidup.my boleh bantu anda. InsyaAllah. Assalammualaikum.

Monday, 22 August 2016

Book Giveaway by Abam Kie and Friends



Macam biasa, klik banner untuk join okay. Dan siapa minat buku? Sila angkat tangan.. Mungkin puluang anda atau saya untuk memenangi hadiah dalam giveaway ini. InsyaAllah. Jomla join. Dan good luck! ^^

20 /8/2016 - 9/9/2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

Segmen bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016 kembali untuk lagi untuk menggantikan bloglist bulan Julai & Ogos. Bagi yang tak sempat sertai bulan Jun hari tu, boleh cuba sertai bulan Ogos ni. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah sertai ramai-ramai ye. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN

TAMAT : 29 OGOS 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016
2. Copy coding yang disediakan dan paste di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Giveaway Amsterdam by SpendaLusuh



Klik banner untuk join. Macam biasala ye. Btw hadiah sangat sangat menarik dari negara yang belum lagi saya kunjungi. Hee. Di samping itu, hadiah ini juga menjadi kegemaran saya. Jom join, mana tahu terselit rezeki kan. Good luck! ^^

GIVEAWAY : 1st Anniversary Blog & My Birthday



Klik banner untuk join. Berlangsung dari 20 Ogos 2016 sehingga 31 Ogos 2016

HAPPY ANNIVERSARY!!

TAG : SATU. DUA. TIGA

Segmen Bloglist Sotskirt.blogspot September 2016



Klik banner untuk join. Akan tamat pada 31 Ogos 2016. Good luck!! ^^

Sunday, 21 August 2016

PEMENANG BARU untuk First Giveaway by Anis Khalilah

Assalammualaikum dan haii :) Sampai ke jam ini anis masih tunggu seorang pemenang untuk hantar maklumat peribadi beliau. Tapi nampaknya tak ada rezeki bagi pihak beliau. So anis nak mintak maaf sangat sangat sebab terpaksa untuk umumkan pemenang baru. Nasibla seorang je daripada 12 orang. Kalau tak, jenuh pulak nak cari pemenang baru. Pemenang baru adalah . . .



TAHNIAH

TAHNIAH

TAHNIAH



Jangan lupa hantar maklumat kepada annyss_annyssa@yahoo.com (Anis Khalilah)

Nama penuh :

Alamat penuh :

No telefon :

Link blog :



*** Untuk pemenang topup, anis dah hantar di email pemenang pemenang ye. Nanti cek okay. Kepada pemenang jubah, tudung dan fridge magnet.. Anis akan pos dalam minggu ni. InsyaAllah. Assalammualaikum :)

Friday, 19 August 2016

Segmen Ucing Mencari Binatang

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/08/segmen-ucing-mencari-binatang.html
Apakah Binatang yang ada dalam video Ucing Frozen.

"tak ada tangan tapi ada kaki,
ada kaki tapi tak pandai berdiri,
makan minum di mulut itu pasti,
nama binatang cari lah sendiri."

Jawapan ada dalam video Ucing Frozen.Cari dan beri jawapan pada komen di bawah.Syarat Segmen Ucing Mencari Binatang adalah mudah:

1) Follow Blog Ucing dan Google+
2) Buat Tajuk Post "Segmen Ucing Mencari Binatang"
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di Box dan Paste ke dalam Ruangan Html dan Publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda dan Jawapan Sekali di Bawah Komen ini.

Tag Rakan Anda : SATU

Giveaway RM400 by AsyaAmin




Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia
2. Follow blog ini. Wajib
3. Follow :

https://www.instagram.com/syaaddaa/   https://twitter.com/syaaddahttps://www.facebook.com/nsyaaa 


4. Bahagian sponsor :

Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)

https://www.instagram.com/_mrdiana/ (Follow)


https://www.instagram.com/shahhaizal/ (Follow)


https://www.facebook.com/kelakardotmy/  Like page Facebook (Wajib)

https://plus.google.com/+TheNewMindedakaUltraStation/posts (Optional)


nurnabla.blogspot.my (Wajib)

https://www.instagram.com/nur__nabila/ (Follow)

http://julinaalias24.blogspot.my/ (Wajib)

https://www.facebook.com/julina.alias (Follow)

https://www.instagram.com/cucigambar_murah/ (Follow)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)
7. Banner hendaklah dibacklink ke sini
8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.



Senarai Hadiah :

Top Referral :
1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang
2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang
3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang



Random:
1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang
2.  -Blog review x 4 pemenang
-Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang
3. -Topap RM 5 x 2 pemenang
-Blog Review x 3 pemenang
4. Topap RM 10x 9 pemenang


Penyertaan terbuka kepada semua blogger Malaysia.
Selamat Berjaya :)




Mula :
16 Ogos 2016
Tamat:
1 Oktober 2016









p/s: I state RM400 based on total overall.






















Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari



Klik banner untuk join okay. Hadiah menarik juga menanti anda. Good luck! ^^

Thursday, 18 August 2016

PERHATIAN kepada 4 ORANG PEMENANG!



Assalammualaikum dan haiii. Malam ni Anis nak kejutkan 4 orang pemenang untuk bagi butiran diri kepada Anis bagi proses pengeposan hadiah. InsyaAllah. Mohon mereka alert ye. Esok selepas pukul 12 tengah malam - 22/8/2016, Anis akan cabut nama pemenang baru andai kata mereka tidak menghantar butiran kepada Anis. Hantar ke email annyss_annyssa@yahoo.com (Anis Khalilah) Mereka adalah :

i. http://itsnini21.blogspot.my/2016/06/first-giveaway-by-anis-khalilah.html - itsnini

ii. http://www.adianiez.com/2016/08/first-giveaway-by-anis-khalilah.html - Adianiez

iii. http://ohmyvitamin.blogspot.my/2016/07/first-giveaway-by-anis-khalilah_20.html - Oh My 
Vitamin

iv. http://adna2029.blogspot.my/2016/07/first-giveaway-by-anis-khalilah.html - Apabila Jari Menari


Klik SINI untuk melihat keputusan penuh ^^

Kerjasama anda amat amat dihargai. 

Sekian terima kasih

Assalammualaikum :)

Monday, 15 August 2016

Keputusan Pemenang First Giveaway by Anis Khalilah ^^



Assalammualaikum dan haiii semua :) Anis tak nak cakap banyak sebab dah tak sabar nak umum pemenang ni. Btw terima kasih kepada 29 orang blogger yang join ni. Terima kasih support First Giveaway by Anis Khalilah yang julang julung kali diadakan. Entry tentang ibu blogger semua memang terbaik. Sampai Anis sendiri tak tahu nak pilih yang mana. Seronok baca. Tapi Anis dah janjikan.. Anis mencari 12 orang pemenang. Yang kurang bernasib baik tu, jangan kecik hati ea? InsyaAllah.. Nanti Anis buat giveaway lagi okay. Okay, keputusan ni sebulat suara daripada Anis dan juri sorang tu.. Of course la yang baru sambut birthday 13 Ogos haritu. |Hihihi| Jom kitee umum pemenang ^^


 2 Pemenang untuk Jubah Dania Patch





 3 Pemenang untuk Tudung Bawal


 3 Pemenang untuk Fridge Magnet





 4 Pemenang untuk Topup RM5



Senarai peserta boleh semak SINI

Setinggi tinggi tahniah kepada semua pemenang. Yang kurang berjaya, cuba lagi ^^ Yang buruk semuanya datang daripada Anis sendiri dan yang baik datang daripada Allah. Maaf diatas segala ketidakpuas hatian sepanjang giveaway ini berlangsung. Sekali lagi, thanks support Anis.. Allah sahaja yang mampu membalasnya :)


Kepada yang berjaya, sila hantar butiran peribadi anda. Cewahh |hahaha|

 Pemenang bagi jubah dania patch & tudung bawal

i. Nama penuh
ii. Alamat penuh
iii. No telefon 
iv. Link blog

 Pemenang bagi fridge magnet

i. Nama penuh
ii. Alamat penuh
ii. Link blog

 Pemenang topup

i. Nama penuh
ii. No telefon [jenis topup]
iii. Link blog


 PERHATIAN : Sila hantar butiran anda di email Anis Khalilah [annyss_annyssa@yahoo.comsebelum 19 Ogos 2016. Pengeposan hadiah akan dilakukan pada 22 Ogos 2016. InsyaAllah. Paling lewat pun sebelum jumaat minggu depan. Harap dapat bekerjasama ye. Thank you very much. Assalammualaikum ;)

Sunday, 14 August 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM



Syarat yang senang dan hadiah yang menarik. Cepat cepat join okay sebelum giveaway ni tamat pada 23 Sept 2016. RM200 untuk mereka yang bertuah. InsyaAllah. 


 Tempat pertama : RM60

 Tempat kedua : RM40

 Tempat ketiga : RM30

 Tempat ke empat hingga sepuluh topup RM10


Menarik bukan? 


 Untuk hadiah bonus, penganjur akan hadiahkan Mineral coffee. Bagus untuk kesihatan

*** Pemenang pertama sehingga kesepuluh 100% akan menggunakan random. org manakala pemenang bertuah akan dipilih sendiri oleh penganjur. Good luck. Untuk join, klik banner okay! .
Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png