Friday, 29 April 2016

Journey #9 - Bad day!

Janji untuk pegang tangan saya saat saya bangun dan  jatuh :')


Assalammualaikum dan hai reader semua. Malam ni, sempat lagi update satu entry. Last di uitm untuk minggu ni sebab esok nak balik. Alhamdulillah. Ketenangan abadi dan hakiki di rumah. Best kan bila dapat balik rumah, padahal assignment bersepah tak siapkan lagi. Ntahlaa. Aku malas fikir sebab serabut. Kang lagi fikir, lagi serabut. Masalah itu. Masalah ini. Biar ku pendam sehingga nafas yang terakhir.


Harini, test property management. Apa benda aku merapu meraban pun aku tak tahu. Terus jadi stress sebab tak cukup masa menjawab. Mati kutu makk ni. Nak kata aku karang banyak sangat tak pun. Nak kata aku fikir lama sangat, rasanya tak. Masa tamat test 4.20.. Kat pukul 4, aku still soalan no 1. Kau rasa sempat ke tak aku jawab soalan no 2 dan no 3? Soalan no 2 aku sendiri tak tahu jawapan apa. Tapi aku amik risiko untuk jawab soalan tu. Time pukul 4 tu aku rasa macam baru aku jawab tau, tengok tengok dah nak habis masa. Mencabar betul life degree ni.


Lepas habis jawab test, turn aku dan ain kena present tutorial pulak. Nasib tergerak hati nak siapkan slide. Mana tahu kena turn untuk present ke. Firasat hati yang Allah beri tak pernah salah. Sah kena turn aku. Serius. Disebabkan mood dah down time test tu, terbawa bawa sampai present. Aku tak tahu aku terang apa kat kawan kawan. Aku rasa mereka semua tak faham pun apa aku terang. Tengok muka masing masing pun aku dah tahu. Blur. Maaf kawan kawan dan maaf jugak buat dr lecturer. Mereka semua kecewa dengan aku, aku lagi kecewa dengan diri aku sendiri. Serius.


Last present, kena buat conclusion. Yang ni lawak, dalam otak aku kosong. Aku tak tahu nak conclude apa. Ain asyik suruh aku conclude. Aku cakap separuh jalan. Tak tahu nak tambah apa apa dan ain pun cakap separuh jalan. Ntahlah, kenapa tah blur tahap sampai macam tu sekali. Aku dah berkerut kerut dah memikir nak conclude apa tapi tak jumpa jawapan sampai kawan kawan tanya kenapa stress sangat sampai nak marah ain? Padahal memang muka aku serius macam tu. Dorang tak pernah tengok aku marah. Bila dorang tengok aku berkerut macam tu, mungkin dorang ingat aku marah kat ain. Padahal tak pun.


So aku isytiharkan today is bad day for me. Harap tak berlaku lagi lepasni. InsyaAllah. Bila malam, masalah lain pulak muncul. Allahhu. Tak tahu bahu ni sanggup memikul atau tidak. Kepada Allah sahaja aku berserah. Baik untuk Dia, baik jugak untuk aku. Kenapa Allah uji? Sebab kekhilafan kita sendiri jugak kan? So kenapa kita persoalkan? Lepasni, redha dan pasrahkan hati untuk terima semua apa yang berlaku. InsyaAllah.


Kalau lepasni aku busy dan tak sempat jengah blog ni, korang semua rajin rajinla jenguk ye. Maklumla tuan blog pun busy. Sebulan lebih lagi nak final. Serius tak ready pun lagi. Rasa macam zaman diploma lagi. Zaman masih nak main main. Stress kalau perangai terus macam ni. Okeyla. Jaga solat. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga hubungan dengan ayahanda dan bonda serta orang sekelililng. Assalammualaikum.



kita senyum tapi tak ada siapa pun yang tahu dalam hati kita macam mana;


Sayang jaga jiwa dan ragamu walau dirimu tak lagi bersamaku, cukup aku yang kamu sakiti dalam hidupmu.
.
.
.
layan malam malam. terlalu syahdu. wakakaka

Thursday, 28 April 2016

Giveaway Special April Syamimi Bersama Sponser

KLIK SINI

Jom join! Kita memeriahkan lagi suasana.. Selamat bersegmen dan selamat maju jaya ^^

Monday, 25 April 2016

Journey #8

Aman Centre, Alor Setar

Assalammualaikum dan haiiii :) Curi curi update. Dah mengadap laptop kan. So alang alang, update je la. Join segmen satu dua. Okey la tu kan. Busy sokmo nih :D Alahai, hujan pulak. Rasa macam mengantuk je. Alhamdulillah. Seri iskandar, petang mesti hujan. So kurang sikit panas tu kan? Syukur. So macam mana boleh ada kat alor setar tu? Uhmmm kitee balik aloq staq sebab pergi site untuk assignment kat sana. Yang sedihnya tak dapat pun balik sungai petani sebab busy. Lepastu duit tak cukup ramai T.T


9.30am - 22 April 2016

Selesai test research dalam pukul 9.15am, bincang dengan ahli kumpulan untuk soalan yang bakal ditanya time kat site. Bincang sekejap je, lepastu terus ke foyer sebab teksi dah tunggu. Alhamdulillah. Sebelum ke stesen bus seri iskandar, singgah sat pejabat pos sebab nak pos barang encik tunang. Bagi settle semua siap siap, baru senang hati untuk buat kerja. Motif sangat. Kena cepat uruskan semua tu sebab tiket nak balik sana pun tak beli lagi. Sampai je stesen bus, serius ingat nak balik sungai petani dulu. Bawak ain dan fiqa balik sana, sekali bus ke sungai petani dah tak ada. So redha je la. Terusla kiteee ke alor setar. Bubyeeee seri iskandar... ^^


3.45pm - 22 April 2016

Sampai shahab perdana, alor setar. Syukur. Naik bus pun dah lambat. Kat pukul 11 lebih jugak. Cik kak long aina amik terus bawak balik rumah. Lepastu tu, tukar driver.. Aina terus bawak ke krabi thai food restaurant. Tomyam dia cenggini. Best gila. Dahla tengah lapar. Nasi putih + tomyam + telur dadar. Memang the best. Fuhhh! Terliur pulak bila ingat balik. Lepas makan, aina dan ecah.. Yess ex classmate time diploma dulu pun ada tau join kita orang tapi sekarang dia dah kerja. Kita orang terus ke taman jubli emas. Bagi ikan makan. Dahla ikan gemok. Yela. Orang asyik bagi makan je. Bagi batu pun dia makan :P Malam tu just tengok soalan assignment balik dan reka reka la soalan dalam kepala untuk p site esok. Malam tu, puan mama aina sedia makan lagi, roti + sardin + jem strawberry. Full tank perut malam tu. Dah senang hati dengan perut kenyang, senang hati lagi bila dapat tengok tv. Maharaja lawak. Apa lagi yang best best?  (^_____^)


10.30am - 23 April 2016

Selesai breakfast. Alhamdulillah. Pagi tu makan mee goreng + banyak gila perencah sutun dengan fishball. Alhamdullilah. Kenyang! Pergi site dengan senang hatinya. Untuk apartment, berdasarkan ciri ciri didalam soalan, kita orang pilih city apartment di pekan simpang kuala. Syukur, mudah betul bekerjasama dan dapat mencapai target yang diminta oleh Dr lecturer (^______*)


1pm - 23 April 2016

Amik ateh aka adik aina - (Adam) terus ke aman centre. Jalan jalan cuci mata je. Kan aku dah kabo duit tak ramai. So tengok je la |hahaha| Penat jugak nak round bagi habis satu mall tu. Satu kedai ke satu kedai kami melangkah. Kat situ cuci mata je. Dah penuh dah kedai satu mall tu. Dulu time aku pergi baru bukak, tak penuh lagi. Sekarang, woww! Lepas dah penat berjalan, terus balik rumah. Solat, makan dan rehat. Eh. Sebelum tu singgah menara alor setar dulu, amik gambar then baru balik rumah. Lunch harini lagi special puan mama aina masak nasi putih + ketam masak lemak + ikan goreng + sawi goreng + sambal belacan. Fuhhhh! :D


5.30pm - 23 April 2016

Lepas bangun tidur dan solat asar, siap siap pulak untuk ke kota marina kuala kedah. Sedut udara fresh dari lautan masin. Tenangnya fikiran. Rasa macam lupa apa yang serabut dalam kepala. Serius! Tengok laut. Walaupun bukan air pasang, seronok je kat tempat tu. Sambil tengok laut.. Sambil makan. Beli pun apa je, keropok lekor yang salut dengan sambal tu, goreng pisang dan air tebu. Itu pun dah cukup menyelerakan. Lepas maghrib tu, kita orang otw balik rumah. Malam tu just tengok tv dan tidur |hahaha| Penat kan. Malam tu ada salah sorang kerabat family aina pulang ke rahmatullah. Takziah buat aina sekeluarga ^^-


11am - 24 April 2016

Bangun dari tidur pagi tu, just amik masa untuk bersiap dan terus keluar untuk site kedua. Pagi tu aina ada sedia teh o untuk breakfast. Tak sempat jamah pun sebab aku siap lambat |huhuhu| Lepastu kelam kabut dah nak keluar. Site kedua ke shopping mall. Ia pun berdasarkan soalan yang diberikan. Selesai semua. Balik tu lunch lagi kat khabi thai food restaurant. Makan menu yang sama. Kenyang! Alhamdulillah. Lepaas makan, singgah dataran.. Depan masjid zahir. Amik gambar sat dan terus balik. Balik tu rehat rehat, solat, kemas semua sebab tiket bus balik ke seri iskandar pukul 5pm. Kejap je, nak balik seri iskandar semula dah ^.^


5.30pm - 24 April 2016

Bas baru gerak dari shahab perdana ke seri iskandar. Lepastu berhenti di butterworth. Sambung perjalanan.. Then berhenti di rnr taiping, then sampai la amanjaya, ipoh. Lepastu baru berhenti depan uitm. Tu pun driver bus terlajak. Nasibla nokk. Kena jalan kaki sikit |huuu| Sampai uitm dalam pukul 10.30pm. Jalan la kaki kita empat orang sampai ke bilik. Dahla malam. Gelap. Budak diploma pun tengah cuti semester. Seram. Sunyi. Tabahkan wahai hati |huhuhu| (*.*)


Okeyla tu. Diary time cuti hujung minggu haritu. Selamat malam. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga solat. Jaga hubungan dengan puan ibu dan encik abah. Jaga hubungan dengan dr lecturer dan yang paling penting jaga hubungan dengan orang sekeliling. Ingat tu. Ada masa terluang, insyaAllah aku update lagi.  Assalammualaikum ^^






  

GiveAway Mei by Ann


http://rennyenqop.blogspot.my/2016/04/giveaway-mei-by-ann.html

Klik banner untuk menyertai


Senarai Sponsor:



Pencarian Bloglist Sebulan Mei/Jun by Aisyhah Nyais

KLIK SINI


Assalammualaikum semua :) Aisyhah Nyais ni merupakan seorang ahli group whatsapp dalam family blogger, so jom la support beliau. Kita join ramai ramai. Mana tahu terselit nama diantara 15 orang yang bertuah tu? (^_______^) Good luck!

Tag : awak. kamu. awak.

Segmen Tonton Uk20 Free Gift

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/04/segmen-tonton-uk20-free-gift.html


Uk20 adalah Animasi pendek yang bercorak komedi untuk hiburan semata-mata.Uk20 kali ini mempersembahkan 'free gift".Sinopsis :Ucing telah di beri Free Gift berupa iphone dari Orang yang tidak di kenali,adakah betul itu iphone .? dan apakah balasan Free Gift Ucing kepada Orang tersebut.? Anda akan menonton Animasi Free Gift setelah tamat Segmen ini.

 Dengan itu Saya minta Anda Support untuk Animasi ini.Syarat-syarat adalah mudah :

2) Buat Tajuk Post "Segmen Tonton Uk20 Free Gift"
3) Copy semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.Tag Rakan Anda.
4) Tinggalkan Url post Anda ke dalam ruangan Komen Disini.
5) Tamat Segmen 29-4-2016.Kepada Blogger yang ikut Segmen ini akan di Senaraikan dalam Video Animasi Uk20 Free Gift Sebagai Supporters.

Saturday, 16 April 2016

1st Mini Giveaway by CikNurul

KLIK SINI

Korang! Jom join. Reramai kita support CikNurul kite nih. 14 April 2016 hingga 30 April 2016. Good Luck uolls!!

Friday, 15 April 2016

Giveaway Cash APRIL PART #2 by Emas Putih

GIVEAWAY NOVEL BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

http://kathyrbain.blogspot.com/2016/04/giveaway-novel-by-kathy-rbain-cik-akak.html


Sila klik banner untuk join dan info lanjut
Terima kasih kerana singgah membaca entri GIVEAWAY NOVEL BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK. Anda mungkin juga meminati:

Simply Segmen By Shawal & Sofie

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)

Segmen daripada Shawal & Sofie...

Tamat : 27 April 2016
Senarai Hadiah:
1) Topup RM5 x4
2) Review Blog di blog Kak Sofie x2
3) Bloglist Bulan Mei x10 di blog Shawal
Jumlah Pemenang : 16

Tuesday, 12 April 2016

Journey #7



Assalammualaikum dan haii. Nak update. Kejap tak nak. Actually, malasla bila dah cuti ni. Rasa nak baring baring atas katil je. Yela, kalau kat perak.. Memang tak ada maknala nak beradu lama lama atas katil. Lepas kelas, kelas, kelas dan kelas |hahaha| Macam penipu je. Part three tak la banyak kelas sangat pun. Malas tu malasla jugak tapi kena gagahi jugak untuk join giveaway dan segmen bagai. Tanda support yang padu. Acecece (^_________^)


Atas permintaan cik ain a.k.a roomate merangkap classmate ap2253a.. Dia suruh aku cerita serba sikit tentang sport day estate management haritu. Hari rabu sebelum midsem. Aku dan tiga orang lagi roomates join kot sport day tu. Bersemangat iolls. Nak tahu kita orang main apa? Bola jaring kot. Kecik kecik cili padi |hahaha| Macam kelakar pulak. Dahla buat latihan dua jam je, Aku pegang posisi C. Lantakla, penat tahu tak kejar bola. Dahlah asyik kena tepis je. Last last, biarkan je dorang nak tangkap bola. Ada makk kesah? :/


Lepas naik midsem ni ada family day pulak kat sungkai. Aktif betul estate management nih. Macam best je sebab kat sungkai tu kolam air panas |huhuhu| Panas panas pun still cari kolam air panas. Ishhh ishhh ishhh. Tengokla macam mana nanti.. Nak decide pergi atau tidak. Bukan apa takut busy je. Mananya nak test, presentation, assignment lagi. Inspect site lagi. Aduyaii. Siap la naik midsem nih. Macam macam aku dah rancang sebab case study untuk assignment investment aku tak decide site lagi kat mana. Rasanya semua case study untuk group aku buat kat alor setar je. Moga Allah permudahkan. Amin :D


Bila fikir tentang lepas midsem ni, menakutkan pulak sebab aku tak ready apa apa lagi untuk presentation, untuk test |hahaha| Goyang kaki je aku kat rumah ni. Keluarkan nota daripada beg tapi keluarkan je, bacanya tidak. Perangaiii. Jangan tiru okey. Ini la dugaan yang maha hebat kalau balik rumah. Hurmm. Dahla. Kesah apaa aku?! ;)


Esok dah rabu. Kena jugak study tu. Siapkan slide apa yang patut |huuu| InsyaAllah. Aku cuba :D Okeyla, cukupla tu. InsyaAllah nanti aku update lagi entry tapi tak janji bila. Bila free la kan. GA dan segmen pun, mugkin aku akan kurangkan join jugak buat masa ni. Sorry tau. Aku kena pentingkan benda lain selain blog ni. Sorry blog T.T InsyaAllah. Lepas exam, boleh la aktif balik tapi tak ada la selama lamanya aku tak jenguk blog ni. Bukak cuma tengok tengok macam tu je. Bereh? Jaga solat. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga hubungan dengan encik abah dan puan ibu dan jaga hubungan dengan orang sekeliling. Assalammualaikum. Selamat malam (^_______-)

Monday, 11 April 2016

SEGMEN Jom Singgah #jmbelog

KLIK SINI



Haiiii (^_______^) 

Jom uolls kita join  SEGMEN Jom Singgah #jmbelog Di samping mengeratkan hubungan antara blogger lama, boleh berkenalan dengan blogger baru.. Betul tak? So tunggu apa lagi? Cepatla support JM :D Salam perkenalan dan selamat berblogwalking. Jangan segan segan tinggal nota kaki di cbox atau komen kiteee :)


                                                   Tamat pada 30 April 2016 Jam 2359

Saturday, 9 April 2016

GIVEAWAY APRIL 2016 By Mezquitalifestyle

KLIK SINI


Assalammualaikum dan haiiii :D Jom join nak? Best hadiah yang ditawarkan. GIVEAWAY APRIL 2016 By Mezquitalifestyle ini akan berlangsung dari 8 April 2016 sehingga 21 April 2016 [11.59 pm] Good luck!!! ^^

Mini Segmen by Syaidah Seha

KLIK SINI

Jom reramai join. Kita support blogger kita ni. Ia berlangsung pada 6 April 2016 sehingga 6 Mei 2016. Selamat bersegmen dan good luck okey ^^

Pre-Loved Fixi Novel Giveaway

KLIK SINI



Assalammualaikum dan Haiiii!! Jom join ramai ramai Pre-Loved Fixi Novel Giveaway, mana tahu ada rezeki kita kat sini. InsyaAllah :) Giveaway ni akan berlangsung dari 7 April 2016 sehingga 7 May 2016. So good luck! ^^

Monday, 4 April 2016

Hati #1





Sejujurnya masih ada rasa cinta
.
.
Yang tak akan putus
.
.
Kerna alasanmu untukku bahagia
.
.
Seharusnya kau sedari
.
.
Separuh jiwaku akan mati
.
.
Yang tinggal hanya
.
.
Alasan untuk bahagia











Ku tlah melupakan dirinya
.
.
Ku tlah benar benar melepaskan
.
.
Kini aku hanya ada kamu
.
.
Mengertilah cintaku


Kuatkanlah untuk bersamaku
.
.
Teguhkan hatimu menemani aku
.
.
Menjalani waktu waktu hidupmu
.
.
Aku kan selalu ada denganmu

Giveaway Kalendar Minions + Buku Travelog by JINDRISSKA

KLIK SINI


Assalammualaikum dan haii. Jom join! Sampai 18 April 2016, pukul 12 tengah malam je okey. Cepat cepat join, mana tahu terselit rezeki kat sini |hahaha| Btw semoga puan blogger yang cantik bersama suaminya yang tercinta selamat dan happy mendarat di tanah malaya okey. InsyaAllah.

Sunday, 3 April 2016

Segmen : Auto-Blogger Malaysia

KLIK SINI

Haiii. Jom join reramai Segmen : Auto-Blogger Malaysia. Ia berlangsung pada 27 Mac 2016 sehingga 20 April 2016. Lima orang terawal, penganjur akan review blog dan akan dimasukkan di dalam bloglist. So tunggu apa lagi? Selamat bersegmen semua! ^^ 

Mini Giveaway By Niena Annisa

ASSALAMUALAIKUM




*click banner to join

Apa khabar semua? Jom ramai-ramai meriahkan first giveaway daripada Niena.

Giveaway ini bermula dari 3 April dan berakhir pada 30 April 2016 pada jam 11.59 malam.
Syarat penyertaan amat mudah. Niena harap semua dapat ikut ya.




HADIAH :






Shawl chiffon x 2 pemenang

Saturday, 2 April 2016

Journey #6

My big family AP 225


Assalammualaikum dan Haiii!!! ^^ Gambar yang dah lapuk! Mungkin |hahaha| Actually gambar ni diambil jumaat minggu lepas time trip ke PICC Putrajaya. Yeayyy! Dapatla jugak keluar dari negeri perak tu. Coordinater bagitahu tentang trip ni pun secara tiba tiba. Haritu beliau nak jumpa kita orang sekelas, ingatkan salah apalah yang dibuat sampai coordinater nak jumpa. Aduyai. Sekali beliau nak bagi hadiah. Yes. Trip ni la. Tujuan utama pergi sana tu untuk tengok Pertandinagn Akhir Pidato Antarabangsa Bahasa Belayu (PABM). Actually ada student dari uitm masuk peringkat akhir. Alhamdulillah, tak sia sia pergi sokong. beliau berjaya menempatkan diri sebagai johan di dalam kategori alam melayu ^^


Pertandingan ini ada tiga kategori iaitu kategori pelajar antarabangsa, kategori pelajar antarabangsa di Malaysia dan alam melayu. Dalam kategori alam melayu, haziq dari jurusan undang undang uitm sebagai johan. Bagi kategori pelajar antarabangsa di malaysia dimenangi oleh Abdalla Hassan Gharib dari Tanzania yang mewakili Unimas. Okey, beliau punya pidato.. Best gila. Sekali dengar, memang dah sure sangat, beliau akan dapat johan. Lagi satu.. Lawak gila. Kata beliau lagi, di malaysia.. Beliau dikenali sebagai abang dollah. Ketawa lagi aku dalm picc tu. Dahla pandai cakap lograt orang sarawak (^_______^)


Lepastu, untuk kategori pelajar antarabangsa dimenangi orang Hatsune Yanai dari Jepun. Pandai betul kecek bahasa melayu. Beliau boleh kupas tentang isu dunia dan akhirat. Paling terkejut siap baca terjemahan al quran lagi. Aku boleh jangka beliau boleh jadi juara. Tahniah buat semua pemenang dan tahniah wakil dari uitm. Petah betul berhujah. Yes. Uitm dihatiku |hewhewhew| Kalau korang nak tengok lagi, siapa pemenang kedua dan ketiga, KLIK SINI :D


Seterusnya, aktiviti kami adalah bergambar. Yeayyy!. Tak habis habis. Selfie.. Wefie. Macam macam. Mungkin ini juga merupakan langkah untuk kami sekelas berkenalan antara satu sama lain. Jom cuci mata |hihihi| ^^



















































.
.
.


Okeyla, Selamat malam. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga solat. Jaga hubungan dengan encik abah dan puan ibu. InsyaAllah selamat hidup anda dan jangan lupa jaga hubungan dengan orang sekelililng. Pasti anda tergolong dalam orang yang paling bahagia * macam aina. InsyaAllah. Tataaaaaa ^^

Friday, 1 April 2016

Jom Tambah Followers!

KLIK SINI


Assalammualaikum semua! So harini nak join segmen Jom Tambah Followers! by Azira Freesia Apa tunggu lagi, jom la support sekali. Kita join ramai ramai nak?! ^^ Nanti boleh berkenalan disamping dapat tambah follower. Yeayyy! Itu yang kitee mahu |hahaha| Okey, cik blogger kite yang comel ni ada mintak tips untuk tambah followers dengan cara yang mudah. Btw anis tak ada la pro mana pun untuk tarik follower tu tapi alhamdulillah. Hari demi hari follower makin bertambah. Thanks korang sebab support anis! ^^


Antara tips nya adalah :


1. Rajinkan diri join giveaway, contest. InsyaAllah. Naik punya bilangan followers tu.

.
.

2. Kalau ada rezeki lebih, cer try buat giveaway or contest sendiri. Tu pun boleh meningkatkan bilangan follower. Berguni guni naiknya :D Btw anis tak pernah lagi buat. InsyaAllah. Cuti semester ni ke. Tungguuuu ^^

.
.

3. Blogwalking la dan tinggalkan pesan atau jejak. InsyaAllah. Orang yang kita tinggalkan jejak tu akan menjejaki kita semula. Jangan risau, mereka tak sombong pun.

.
.

4. Entri berkualiti dan menarik. Yes. Ini paling penting. Tak tipu. Kalau entri yang menarik dan berkualiti, blogger lain tak terasa rugi pun nak follow kita.

.
.

5. Publish je apa apa entri kat facebook, facebook sendiri. Tak pun blogger facebook. So orang tahu. Dekat situ, orang akan follow kita.

.
.

Okey la kot tips daripada anis. Harap membantu. Padahal dah mengantuk dah ni. Baru pekena nasi lemak |hahaha| Btw jangan lupa join okey segmen ni. Selamat bersegmen. Assalammualaikum :D

Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500

KLIK SINI

Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 


Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini

Terima hadiah giveaway! ^^





Assalammualaikum dan haiii :) Malam ni aku nak kongsi sikit tentang hadiah giveaway yang dapat empat hari lepas. Macam tahu je aku balik rumah, Poskad dari Braunschweig ni pun sampai. Alhamdulillah. Laika Shuib ni cakap, dua minggu jugak poskad ni nak sampai ke malaysia dari braunschweig. Serius. Punya excited aku bila dapat poskad ni. Btw ni first time aku dapat poskad dari luar negara. Thanks awak (^______^)


Actually aku join #1 Giveaway Braunschweig, then bertuah untuk terima poskad tersebut. Dalam poskad tu, siap bertulis lagi cik blogger kite.. Macam sweet pun ada. Btw thanks cik blogger. Kite sangat menghargainya. Bangga jugak ada kawan belajar kat sana. Hebat kan dia? Good luck awak! InsyaAllah, awak balik malaysia.. Kite jumpa okey (^_____-)


Tahu tak braunschweig kat mana? Okey, kat germany. Ia adalah satu bandar yang indah. Tak percaya, google la. Tak pun, try la jalan jalan kat sana |hahahaha| Aku dah pergi dah tapi dalam mimpi je. Tak pe, nanti nak ajak future husband pergi sana |hewhewhew| Berangan tak habis habis -..-"


Ohh yee. Sebelum terlupa, Dua kali dapat topup untuk giveaway 2016 by Hani Rahman dan giveaway by stokis dms360 zetty safrina. Thanks sis sis sekalian sebab memilih anis sebagai pemenang. Syukur. Encik tunang cakap, murah betul rezeki bulan ni. Alhamdulillah. Tak payah la saya nak pow duit awak untuk beli topup |hahaha| Kejam ^^


Okey la, cukup dulu sampai sini. Jumpa next entry pulak. Jaga diri. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga solat. Jaga hubungan dengan encik abah dan puan ibu. Jaga hubungan dengan orang sekeliling. Assalammualaikum. Selamat malam :)
Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png