Wednesday, 22 February 2017

Monday, 20 February 2017

Hadiah GIVEAWAY dah sampai!! ^^



Assalammualaikum dan haiii! ^^ Alhamdulillah! Souvenir dari Korea dah sampai. Suka sangat sebab comel. Geram. Rasa macam nak gigit je |hahaha| Aku dapat empat benda tau. Terima kasih blogger Ana Suhana. -

1ST GIVEAWAY BY BAJETCIPUTSELEREBESAR

Semoga Allah akan memudahkan sis sekeluarga untuk travel lagi, nanti boleh bawak balik lagi souvenir yang comel comel |hihihi| Okay la, nak kabo tu je dengan uolls. Assalammualaikum! :)

Sunday, 19 February 2017

Wedding cake inspiration by Abuyat Sakoora



Assalammualaikum dan haiii haiii semua! ^^ Harini nak update tentang apa ek? KEK?! Actually dah lama dah nak review homemade cakes by Abuyat Sakoora ni. Siapa Abuyat Sakoora? Hah! Mai chek perkenalkan siapa beliau? Okay Abuyat Sakoora ni adalah homemake baker yang bagi Anis, fuhhh meletop! Kek yang dihasilkan oleh Abuyat Sakoora memang terbaikkk! Sebab apa Anis puji? Sebabnyeee Anis dah cuba dah haritu. Masturah order kek tersebut sempena birthday Anis dan Zulaikha. Memang puas hati :D

Selain itu, bagi Anis.. Sis ni buat kek memang puas hati la. Kau nak macam mana? Nak letak cartoon? Gambar sendiri? Bunga banyak banyak? Haa, Sis nih boleh buat. Selain kreatif, Anis geram je tengok kek yang dihasilkan beliau sebab cantik sangat especially kek kahwen! |hohoho| Uhmmm, macam dah ada perancangan je nak tempah kat sini untuk wedding dan hantaran. Okay okay, jom Anis belanja gambar kek birthday dulu hasil jari jemari Abuyat Sakoora (^______^)
































Macam mana? Cantik dan nampak menyelerakan tak? So kepada orang Kedah terutamanya area Sungai Petani, lembah bujang boleh la usha usha Abuyat Sakoora kat facebook ye ;) Kek pilihan Masturah haritu adalah yang no 6. Bila balik dari ambil kek tu Anis saja nak tengok kek tersebut, Alangkah terkejutnya terus rasa terharu sebab kek memang cantik dan tinggi |hahaha| So jakun sekejap :p Selalunya dapat kek macam biasa je kat kedai tu. Btw thanks Anis Masturah. I love you so much!!! Malam tu, bila suap je kek ke dalam mulut, serius kek ni lembut. Lupa bagitahu, masturah order kek perisa strawberry, tu pun request by me |huhuhu| :P

Actually sis ni  boleh je nak buat kek berinci inci yang uolls request |hahaha| Okay okay, gurau je. Ada ukuran dia okay. Sekejap lagi Anis bagitahu. Dan Anis akan beritahu kek apa yang boleh request sebab yang Masturah order ni fresh cream cake. Sekarang ni tengah teruja tengok kek kek yang cantik. So uolls dah ready ke untuk tengok kek wedding yang bertingkat tingkat pulak? Iolls dah tak sabar nak payung uolls ni |hahaha| :D









































Mesti teruja kan sesiapa yang tengah survey kek untuk majlis perkahwinan, pertunangan, anniversary mahupun harijadi. So sesiapa yang berada dalam negeri Kedah boleh la try order dengan sis ni. Bila anda rasa kek beliau, anda tak akan menyesal dan akan repeat order. Sebab ramai yang repeat order dan Abuyat Sakoora sendiri mempunyai pelanggan tetap kerana kesedapan kek yang dihasilkan oleh beliau. Anda bila lagi untuk mencubanya?! ^^

Tajuk entry kami saja bagi gempak wedding cake bagai, padahal sis ni boleh ja buat kek untuk apa apa majlis pun. Nak makan saja saja pun boleh. Order ja. Nak order? Boleh usha detail kat bawah nih okay :)

 Facebook : Abuyat Sakoora

 Instagram : abuyatsakoora

 Whatsapp : 013 - 4823464 

Okay, kek span untuk chocolate, vanilla dan strawberry yang berukuran 6 inci, 8 inci, 10 inci dan 12 inci starting harga RM38 sehingga RM110. Lepastu ada lagi premium kek (Chocolate indulgence) dan ukuran dia macam tadi dari 6 inci sehingga 12 inci. harga starting RM78 sehingga RM245. Then, harga ni untuk deco yang biasa biasa  fresh cream je tau. Harga akan ditambah bergantung pada deco. Kalau berminat dan nak tahu lebih detail, whatsapp je sis ni okay... Dan kalau nak tengok lagi kek yang cantik cantik, boleh usha facebook atau instagram beliau. Ni pun, Anis just ambil sebahagian je gambar kek dari facebook beliau (^_____-)

Okay la, sekian sahaja review kali ini |hahaha| Jaga solat, jaga hubungan dengan Allah.. Jaga hubungan dengan encik abah dan puan ibu serta jaga hubungan dengan orang sekeliling. Sebelum terlupa, tahniah diucapkan kepada semua student degree uitm, result baru keluar semalam kan? Alhamdulillah. Selamat malam. Assalammualaikum ^^

 Sumber diambil daripada facebook Abuyat Sakoora

Tuesday, 14 February 2017

Giveaway by FatinDiana

KLIK SINI


Untuk join, klik banner sahaja. Jom ramai ramai join untuk memeriahkan lagi. Good luck! ^^

GIVEAWAY PRE-LOVED BUKU 2017

KLIK SINI


Jom reramai join memandangkan syarat syarat yang cukup mudah untuk memenangi buku pre loved ni. Di samping itu, ia akan dapat memeriahkan giveaway ini lagi. Sekali lagi, jomla join!! ^^

Saya nak memang buku (saya tak kisah penganjur nak bagi buku apa pun ^^) kerana saya minat sangat buku dan saya minat sangat membaca. Apa apa sahaja saya akan baca janji ia tidak membosankan. Btw membaca jambatan ilmu :) Buku yang selalu orang beri ini, ikhlas dari hati nurani dan dijadikan sebagai hadiah amat barakah untuk dibaca tau. Alhamdulillah. 

Good luck dan akan tamat pada 4 March 2017 ^^

GIVE AWAY POCKET CHIA SEED

KLIK SINI

Jom reramai join !!!  Bermula 1 Februari 2017 sehingga 14 Februari 2017. Good luck! ^^

Saturday, 11 February 2017

Perkahwinan Seindah Kayangan - Butik Julita Anje

Cantik tak! (0.-)

Assalammualaikum dan haiii semua ^^ Menjelang nak cuti sekolah, nak raya cina nih.. Lepas tu nak raya aidilfitri pulak,mesti ramai nak mendirikan rumah tangga kan? Dah survey belum pelamin? Baju dan accessory? Meja Makan? Bilik Pengantin? |hahaha| Benda benda ni penting tau untuk merealisasikan perkahwinan anda seindah kayangan. Ececece. Btw ini just tambahan je bagi mereka yang mampu. Kalau tak, buat yang mana penting je. Mudah mudahan Allah redha. InsyaAllah :)


Alhamdulillah, malam ni Anis nak review sikit tentang Butik Julita Anje ni. Actually Anis tak pernah guna lagi perkhidmatan dari Butik Julita Anje ni tapi insyaallah, suatu masa nanti, tahun depan ke.. hujung tahun ni.. Jeng jeng jeng. |hahahaha| Dah. Aku tipu je :p Tapi untuk guna perkhidmatan butik ini, i'm serious okay ;) So review ini ditulis adalah untuk mengewar warkan kepada bakal bakal pengantin, sesiapa yang nak bertunang ke tentang kewujudan Butik Julita Anje. Serius, bagi macam Anis yang mengira budget dan duit keluar ni, of course nak sebuah perkahwinan yang simple dan harga berpatutan serta cantik kan. Kalau tanya bakal pengantin lain pun, mesti nak yang terbaik dan harga yang berpatutan kan? :D


Bagi mereka yang kini berada di kawasan kedah jelapang padi, anda memang sangat sangat bertuah kerana butik ini terletak di dalam negeri helang merah |huhuhu| Ia terletak di Baling, Kedah. kalau rajin, apa kata pergi survey butik tersebut. Jangan risau, Anis ada  gambar butik tersebut khas buat hangpa semua. Butik ni berhampiran juga dengan Bilion. Tak apa, waze pun boleh jumpa. Tak pun, google maps, hangpa google ja pusat pakaian hari hari, baling. :)


Di atas pusat pakaian hari hari. 

Sebenarnya, Anis malas nak membebel panjang panjang sebab Anis nak tunjuk gmbar cantik catik je dalam ni. Memang terbaik. Actually, Butik Julita Anje ni sekarang tengah buat pakej promosi tau. RM999 dan RM1559 dan RM1999. Nak tahu apa pakej tu? Jom...

Pakej Promosi RM999


Pakej Promosi RM1999


Pakej Promosi RM1559

Ini pun Promosi lagi uolls. siapa nak kahwen tu, beruntungnya laa ^^


Apa macam? Terkesima tak? Teruja tak? Nak tengok lagi apa yang cantik? Kalau anda guna perkhidmatan butik ni, insyaAllah.. anda akan berpuas hati. Anis tengok komen komen dari customer butik tersebut pun menberi feedback yang baik. Rezeki tuan butik dan pekerja ni la kan. Alhamdulillah ^^ Okay, sekarang Anis nak jamu mata anda semua dengan pelamin simple tapi kebabom untuk bertunang. Ada harga pelamin tunang tu hanya RM200 Sahaja. Ada yang lagi kebabom RM350. Wow. Jangan meleleh air liur okay.. :p

Tadaaaaa!!!





























Dah puas hati belum? Macam mana? Cantik tak? Percaya tak apa Anis bagitahu tadi? Pelamin memang cantik dan harga memang berbaloi baloi kan? So jom Anis nak hidang pelamin untuk perkahwinan pulak. Yang ni lagi kebabom (^______^)












































Fuhhhh!!! Merecikkk! |hahaha| Cantikkk kan? Anis tengok pelamin tu rasa macam nak tidur je atas kerusi pelamin. Cantik sangat. Rasa macam kamar anak raja. |hihihi| Lepasni Anis nak tunjuk pulak gambar meja makan buat raja sehari dan kamar tidur pengantin. Percaya laa.. Ia tidak akan mengecawakna anda sebagai pasangan pengantin baru! ^^
















Btw semua gambar ni adalah sebahagian je yang Anis ambil di Facebook Butik Julita Anje. Yang selebihnya, anda boleh tengok sendiri ye. Semua manarik dan cantik. Pelbagai tema anda boleh pilih, butik ini akan realisasikan apa yang anda mahukan dan dambakan ketika majlis bahagia anda berlangsung. InsyaAllah. Ohh ye, baju pengantin untuk lelaki dan perempuan pun ada tau cuma Anis tak ambil pun gambar dalam facebook butik. So untuk mengetahui lebih lanjut, anda boleh hubungi :

 Facebook : Butik Julita Anje

 Whatsapp : 019 - 4955430


Cover Job :

 Sungai Petani

 Kulim

 Perak

 Perlis

 Kedah




Sebelum terlupa, Sesiapa yang berminat untuk booking pelamin pada hari raya aidilfitri nanti, ada sedikit pengumunan dari Butik Julita Anje..


10 orang customers je tu. Hihi
Alhamdulillah. Selesai niat di hati untuk review butik nih. InsyaAllah, nanti bila Anis dah guna perkhidamatan Butik Julita Anje ni, Anis akan review lagi sekali okay. InsyaAllah. Semoga butik ni akan terus maju. Okay la, sekian sahaja. Selamat malam. Assalammualaikum (^_______-)

 Semua sumber adalah dari Butik Julita Anje
Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png